Nieuws > Archief > Nieuwsbericht

Bezoek van Televisieteam van Gala TV uit Taiwan aan Giethoorn

Bezoek van Televisieteam van Gala TV uit Taiwan aan Giethoorn

Het bezoek op zondag 9 augustus 2009 aan Giethoorn van Gala TV werd georganiseerd in samenwerking  met de “Kop van Overijssel” 

Er was een zeer strak programma. Voor onze werf had men twintig minuten uitgetrokken om een film te schieten over (het maken van) de punter en de werf.

Jan Harm en Jan moesten zeilen en konden dus niet aanwezig zijn. Jansje Gerda en Frans Prins mochten daarom de gasten verwelkomen. De bedoeling was dat Frans het een en ander zou uitleggen en vragen zou beantwoorden.  Daarom  had hij de nodige scheepstermen in het Engelse woordenboek opgezocht:  een zijzwaard is dus geen side-sword maar een leaboard. Dat kon dus bijna niet meer fout gaan.

 

Stipt op tijd arriveerde de tv-ploeg: drie heren van de techniek en een paar aardige Chinese jongedames met een paardenstaart die allemaal heel erg  nodig moesten plassen. Dat stond echter niet in het strakke draaiboek!  Het ging dus flink uitlopen. Het bleek dat het de bedoeling was dat Frans ging staan zagen of timmeren, maar die was daar met zijn zondagse goeie goed niet helemaal op gekleed en we konden zo snel de trui van Jan Harm niet vinden. Dat bleek echter geen probleem.

 

Frans had zijn boot naast de werf neergelegd, de vogelpoep verwijderd en opgetuigd.Het interview vond plaats in de boot. Er werd onder meer gevraagd hoe lang het duurde om zo’n boot te bouwen en of de punter leek op de zeilschepen van de VOC die ook op Taiwan kwamen. Als het goed is krijgen we de film toegezonden en die komt dan ook op de website. Tot die tijd doen we het met de foto’s.

Oh ja, er was geen zuchtje wind. Jan dreef op een gegeven moment zelfs achteruit, maar werd toch nog derde!

 

 

 

 

 

 

5